News

MeisterSinger Bell Hora in middenblauw

31 maart 2023

MeisterSinger presenteert een nieuwe Bell Hora. Het horloge dat niet alleen de tijd aangeeft met slechts een enkele wijzer, maar ook de uren markeert met een zacht belgeluid, is uitgebracht met een wijzerplaat in de kleur middenblauw.

MeisterSinger Bell Hora met sonnerie au passage

Bij een sonnerie au passage komt nauwkeurige horlogetechniek kijken. Elke 60 minuten wordt binnen in het uurwerk precies voldoende energie verzameld om op een exact moment een fijn slagwerk tegen een klankvork te laten slaan.

Vierentwintig keer per etmaal geeft het horloge op vriendelijke wijze de hele uren aan dankzij een ‘sonnerie au passage’. MeisterSinger brengt daarmee een bijna vergeten complicatie weer tot leven. MeisterSinger Bell Hora horloges zijn sinds 2021 leverbaar met een witte, zwarte of donkerblauwe wijzerplaat. De serie is nu verder uitgebreid met een Bell Hora in een mooie kleur middelblauw. Wanneer het niet gewenst is dat de MeisterSinger Bell Hora van zich laat horen, is de slagwerkmodule via een drukknop die boven de kroon geplaatst is, te ontkoppelen.

Het éénwijzerhorloge

De mechanische horloges van MeisterSinger tonen de tijd altijd op een originele manier, namelijk met slechts één wijzer. Voor historische uurwerken, zoals soms nog aanwezig in kerktorens, was een enkele wijzer standaard. MeisterSinger combineert voor haar horloges het uitgangspunt van de enkele wijzer met een aantrekkelijke filosofie. Een enkele wijzer brengt tijd letterlijk terug tot een geconcentreerd punt. Een verwijzing naar de kalmte van het moment, wanneer we tijdsdruk loslaten.

De enkele wijzer op de wijzerplaten van MeisterSinger horloges is langer dan wijzers van andere horlogemerken. De extra lange wijzer is gericht op de fijne vijf-minutenmarkeringen aan de rand van de wijzerplaat.

Het verhaal achter de MeisterSinger Bell Hora

De Bell Hora ontving in 2021, het jaar van lancering, de gerenommeerde Red Dot Design Award voor uitzonderlijk design. Het idee om een horloge te ontwikkelen dat de uren hoorbaar zou weergeven ontstond echter al in 2016. Manfred Brassler, oprichter en directeur van MeisterSinger, vertelt: “Onze horlogetechnicus kwam met het idee een horloge te ontwikkelen met een jumping hours complicatie. Hij stelde dat het mogelijk moest zijn om de uren hoorbaar te maken, in plaats van ze te laten verspringen. Dit was de start…”

Een Jumping hours is een horloge met een draaiende schijf in plaats van draaiende wijzers. De uren, en soms de minuten, worden in getallen weergegeven. De uurschijf draait daarbij niet langzaam van uur naar uur, zoals horlogewijzers dat doen, maar springt elk uur éénmaal om, bij het wisselen van de uren. In plaats van een mechanisme dat een uurschijf aandrijft, heeft de MeisterSinger Bell Hora een mechanisme dat elk uur een klankvork raakt, waardoor er een hoorbare beltoon ontstaat.

MeisterSinger Bell Hora leverbaar bij Reijersen Juweliers

De nieuwe, blauwe Bell Hora is zoals gezegd de vierde variant uit deze bijzondere serie MeisterSinger horloges. Het model heeft een edelstalen kast met een diameter van 43 millimeter en een leren band met crocoprint. Het uurwerk is het automatische kaliber MS Bell dat is gebaseerd op een basisuurwerk van Sellita.

MeisterSinger Bell Hora

 

Bezoek onze winkel

Meer nieuws