Czapek

Genève 1845

Czapek horloges

Czapek werd opgericht in 1839 door de begenadigd Poolse horlogemaker Franciszek Czapek. In de Zwitserse stad Genevé werkte hij nauw samen met de grondlegger van Patek Philippe, Antoine Norbert de Patek. In 1845 kwam dit avontuur tot een einde, en richtte Czapek met een nieuwe partner Czapek & Cie op.

Czapek was een van de meest beroemdste horlogemakers van de 19e eeuw en was onder andere de officiële horlogemaker van Napoleon III. Op zijn hoogtijdagen had Czapek boetieks in Genève, Warschau en Parijs.

Czapek horloges nu

In 2015 werd Czapek nieuw leven ingeblazen dankzij een crowdfunding-campagne. Dit werd een groot succes. Ceo Xavier de Roquemaurel zette het merk op met de focus van een ware liefhebber. Bovenal worden Czapek-horloges geproduceerd met een uniek oog voor detail.

Het eerste horloge van het moderne Czapek, de Quai des Bergues 33bis, was geïnspireerd op een Czapek & Cie-zakhorloge uit de jaren 1850. Het won de publieksprijs tijdens de Grand Prix de l’Horlogerie in 2016.

In Nederland is Reijersen Juweliers exclusief retailer van dit unieke Zwitserse merk. Net als het merk Czapek, worden we bij Reijersen Juweliers geïnspireerd door de mooie dingen van het leven. U bent van harte welkom om onze Czapek-collectie en onze visie op gastvrijheid en service te komen beleven in onze winkel in Oudewater.

Bezoek onze winkel