News

Czapek Antarctique Mount Erebus

13 april 2024

Mount Erebus

Op Ross Island, Antarctica staat een van de weinig vulkanen die constant actief is. Deze vulkaan is vernoemd naar het expeditie-schip dat het eiland in 1841 ontdekt heeft, de HMS Erebus, dit schip is op zijn beurt weer vernoemd naar de god van chaos in de Griekse mythologie.

Een unieke eigenschap van deze vulkaan is de aanwezigheid van goud in de lava, dit goud wordt de atmosfeer in gestoten door de natuurlijke activiteit, tot wel 80 gram per dag. Dit goud wordt opgelost in de vulkanische gassen waardoor deze jammer genoeg niet op te vangen is.

 

Het uurwerk

Het SXH5.01 uurwerk dat in de Antarctique zit is vanaf nul door Czapek zelf ontworpen. De herkenbare microrotor zorgt ervoor dat het uurwerk goed zichtbaar blijft, met een volledige rotor zoals die in de meest automatische horloges te vinden zijn is het zicht op het uurwerk beperkt. Een gave eigenschap aan deze rotor is dat deze gemaakt is van 100% gerecycled platina wat voor een efficiënte opwinding zorgt. De afwerking van het uurwerk is een geweldige mix van traditionele technieken en moderne laser afwerking, dit is goed te zien in het contrast tussen de opengewerkte radartjes en ‘frosted’ bruggen.

Czapek-Antarctique-Mount-Erebus

Bekijk collectie

Meer nieuws